zaključek mavrične ribice 2017

Že petindvajset let se v Knjižnici Mirana Jarca trudijo spodbujati “branje” pri predšolskih otrocih. Ustanoviteljica projekta Mavrična ribica, ga. Slavka Kristan, takrat vodja Pionirske knjižnice pri Študijski knjižnici Mirana Jarca, si je projekt zamislila tako, da si otroci iz takratne “male šole” izposodijo knjige v knjižnici, doma pa jih otroci skupaj s starši preberejo, v knjižnici pa zgodbo ob gledanju slik obnovijo, za kar so ob koncu nagrajeni s priznanjem.

Že devetnajsto leto pa se v projekt priključujemo tudi otroci iz vrtca Sonček. Najprej so se vključili najstarejši, sedaj pa se vsako leto vključi več otrok. Tako smo se letos vključili otroci iz Sovic, Ribic, Metuljčkov, Čebelic in Pikapolonic, kar je 107 otrok (od skupaj 192).

Tako kot vsako leto, so tudi letos imeli podelitev priznanj ob mednarodnem dnevu mladinske literature (2. april – rojstni dan Hansa Christiana Andersena). V ponedeljek, 3. aprila 2017 so v Trdinovo dvorano Kulturnega centra Janeza Trdine ponosno odšli malči in njihovi starši, kjer so prejeli priznanja in si ogledali kratko igro Muca piratka.

Vse otrokom ter njihovim staršem kot pripovedovalcev, iskreno čestitamo!

Ta vnos je bil objavljen v čebelice, metuljčki, ribice, sovice. Zaznamek za trajno povezavo.