POLŽKOVA GIMNASTIKA

Gibanje je ena izmed primarnih otrokovih potreb, gibalni razvoj pa odraz izkušenj, ki ključno vplivajo na hitrost doseganja mejnikov v razvoju posameznika. Ravno zato je pomembno, da otroku omogočimo dovolj gibalnih izkušenj, ki mu bodo dale možnost, da bo v različnih situacijah dobro obvladal svoje telo, ob gibanju pa občutil veselje, ugodje in varnost ter pridobil samozavest.

V skupini Polžki, pri otrocih starih 2 – 3 leta, že vrsto let poteka projekt Polžkova gimnastika, jer otroci preko igre usvajajo osnovne gimnastične elemente in razvijajo široko bazo motoričnih znanj. Vadbene ure potekajo enkrat tedensko v  telovadnici vrtca. Vadbena ura je sestavljena iz uvodnega dela, kjer se otroci razgibajo in ogrejejo, sledi mu glavni del, kjer otroci na poligonih in postajah spoznavajo nove gimnastične elemente, ter zaključnega dela za umiritev in sprostitev. Ob enem pa otroci spoznavajo različna telovadna orodja, se učijo strpnosti in upoštevanja pravil ter odgovornosti in discipline v telovadnici.

Projekt poteka pod vodstvom gimnastične trenerke Renate Cujnik in vzgojiteljic Simone  in Mije. Ob zaključku projekta pa smo otroke in starše povabili v gimnastično telovadnico Leona Štuklja v Novem mestu, kjer smo vsi skupaj izvedli gimnastično urico. Za popestritev pa smo si ogledali še nastop gimnastičarke Eme Lesjak, ki  obiskuje 2. razred OŠ Šmarjeta in že četrto leto aktivno trenira gimnastiko. Lahko pa se pohvalimo tudi s tem, da je prve gimnastične korake naredila ravno na Polžkovi gimnastiki v vrtcu.

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.