Tamburaši FD Kres ob tednu otroka 2016

Tamburaši Folklornega društva Kres so kljub svoji starosti še vedno polni moči. Ob tednu otroka so se odzvali povabilu šmarjeških vzgojiteljic in s svojo prisotnostjo popestili dogajanje v tednu otroka 2016, katerega so pripravili vzogjiteljice vrtca Sonček, ki je ob Osnovni šoli Šmarjeta. Obiskali so nas že v ponedeljek, 3. oktobra 2016, to je prvi dan tedna otroka, ki letos poteka pod geslom Svet, v katerem želim živeti.

Delo z otroki jim ni tuje, saj se že 40 let ukvarjajo z vzgojo otrok, tako pri folklori kot s privat vzgojo otrok in vnučkov. Tamburaši pa se še posebej radi udeležijo kakšne prireditve, saj jim je petje ter glasba prišla v kri.

Otroci so z zanimanjem spremljali tako predstavitev glasbil kot tudi petje ljudskih pevcev, na koncu pa so se odzvali še povabilu na ples. Tako je večnamenski prostor vrtca napolnila kolona otrok, katerih obrazi so bili veseli, nasmejani in zadovoljni.

Dogodki ob tednu otroka pa so se z nastopom kresovih tamburašev šele pričeli. Več o dogajanju v tedu otroka si lahko preberete na naši spletni  strani.

Ta vnos je bil objavljen v čebelice, ježki, medvedki, metuljčki, miške, novice, pikapolonice, polžki, račke, ribice, sovice, žabice. Zaznamek za trajno povezavo.