V petek, 19. 11. 2021, ko obeležujemo “Dan slovenske hrane”, je v našem vrtcu potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Sledili smo sloganu “Zajtrk s sadjem – super dan!”
Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo kruh, maslo, med, mleko, jabolko ali drugo sadje slovenskega porekla. Glavni namen projekta je, da naši najmlajši spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Prav tako pa poudarjamo pomen kakovostnega obroka – zajtrka, za zdrav način življenja. Zdrav in uravnotežen zajtrk pripomore k boljšim kognitivnim zmožnostim, kar se pokaže predvsem pri dejavnostih, ki zahtevajo zbranost, spomin in reševanje miselnih nalog.
V sklopu Slovenskega tradicionalnega zajtrka so v vrtcu potekale dejavnosti vezane na omenjeno tematiko. Otroci so spoznavali živila ter njihov izvor; spoznavali čebele ter njihov življenjski prostor; ustvarjali z različnimi tehnikami ustvarjanja (tema: čebele, čebelnjak, čebelar…); prisluhnili pesmicam o čebelah, deklamacijam, krajšim pripovedim …
Strokovne delavke Vrtca Sonček